MPS Allure

E-mail: info@mpsallure.nl    Phone: +31 619531474

Het schip

Geschiedenis
De Allure behoort al jarenlang tot de top van de Nederlandse charterschepen. Hij is gebouwd in 1908 als een Friese Maatkast van 32 meter onder de naam Rival. In de jaren daarna is het schip een aantal keer verkocht, verbouwd en veranderd van naam.

Eén van de bijzondere momenten uit de historie van De Allure is het bewust laten zinken van het vaartuig in de Tweede Wereldoorlog. Veel schepen werden toen ingezet als transportmiddelen voor Duitsland. De eigenaar heeft het schip afgezonken om dit te voorkomen en na de oorlog is hij weer boven water gehaald. Er moest veel aan gerenoveerd en verbouwd worden. Er kwam onder andere in 1957 nog 10 meter laadruim tussen, waardoor hij de huidige lengte van 42 meter kreeg.

Het schip werd nog gebruikt als vrachtschip, maar in 1997 omgebouwd tot passagiersschip ‘De Allure’. Deze naam werd niet voor niets gekozen. Het was het eerste schip met in iedere hut een eigen badkamer en zette daarmee een nieuwe trend met meer luxe en comfort voor de gasten.

Ligplaats
In de winterperiode van oktober tot en met maart ligt het schip voornamelijk in Amsterdam aan het Oosterdok als hotelschip

Kamers
Op het schip zijn twee soorten kamers beschikbaar tijdens de vaarreizen. Er zijn negen kamers met twee eenpersoonsbedden en er is een kamer met een tweepersoonsbed. Elke kamer is uitgerust met een wastafel, douche en toilet.

Naast de slaaphutten heeft de Allure ook nog een gezellige ruimte te bieden in het gastenverblijf met een knusse zithoek, een eetruimte en bar. Op het ruime zonnedek zijn is ruim voldoende zitgelegenheid waar u kunt vertoeven tijdens zomers weer.

Wilt u ook een kamer op de Allure? Boek hem dan hier. Voor de komende hotelperiode kunt u een kamer boeken tussen 22 oktober 2016 en 30 maart 2017. Voor de cruiseperiode kunt u informatie opvragen door met ons contact op te nemen of te kijken op de website Eurosailtravel.com.

Skip to toolbar